Sunday, May 13, 2012

Appearance

Appearance.. Penampilan.

Zaman sekarang memang macam-macam penampilan ada. Kau pilih kau suka mana?

Nerd, skema, ladylike, boyish.. You just name it.

Kalau dulu aku pergi CS aku aci gelak kalau nampak satu geng pegang payung. Kalau hari hujan normal, tapi hari cerah dan yang pegang payung pulak budak-budak lelaki berseluar skinny, bercelak tebal.. Wohoo.


Kali ni buka nak marah or protes kepada sesiapa yang kurang berkenan dengan appearance aku. Just nak menyuarakan apa aku rasa bila ada orang judge 'style' aku.


Aku admit appearance aku tak sama dengan gadis-gadis cun melecun, cantik, hot, gorgeous or so whateva!

Aku lebih senang dengan tshirt, jeans dan selipar * nasib bukan selipar jepun*.

Tapi tak bermaksud aku 'noob' dalam fashion. Aku baca Cleo setiap bulan okey?


Bukan tak minat nak pakai baju bunga flora, skirt, blouse semua bagai. Even aku ada je baju bunga-bunga dalam almari tu...tapi..aku tak de confidence nak pakai.

Aku belek jugak baju bunga-bunga,dress comel2 dekat jusco tuh..tapi aku tak tahu nape aku x nak grab dan terus bayar.

Mungkin sebab UTAMA aku tak tahu bila masa aku nak pakai baju tu sebab aku pun tak la keluar hang out sangat.


Aku lebih selesa dengan 'style aku' So, aku rasa agak bengang bila ada 'mamat' ni tak habes-habes complain pasal aku.

Bro, kalau kau tak suka aku pakai macam ni, tak perlu nak baik-baik dengan aku or cuba nak rapat dengan aku. Sebab belum apa-apa kau dah tak suka appearance aku..


Kau suka orang pakai baju2 ladylike, comel, ayu, lembut.. Itu hak kau.. So, respect style aku.


Aku rasa comel je kot macam ni. Even aku tau kalau aku girly lebih sket sure makin comel *gagagaga*

Ce tengok Park Shin Hye dalam He's Beautiful tu. Comel kot.. Ada jugak suka dia.

Maybe sebab dia korean girl kot. Putih melepak dan slim.

Awek dalam drama 'Secret Garden' tu pun cun. Boyish jugak but still ada orang suka.


Aku bangga aku pelik sikit. Sebab aku rasa aku cool. *mih mih mih*


Even semalam pergi Cidb course, aku lah perempuan paling selamba dalam hall. Collar shirt, jeans and safety boots.

Kalau perempuan lain siap bermake up, blouse/baju kurung, slack/skirt and heels/sandal.. Wohoo.


Kau datang Cidb course ke Seminar Kecantikan. Tapi aku tak de la cakap menyampah tengok perempuan yang lagi cun dari aku tuh sebab appearance mereka dah memang macam tu.


Akhir kata, everybody had their own way of appearance. So do I. Please don't mess with my appearance.


Jangan terkejut kalau satu hari aku pakai blouse,skirt comel dengan heels sampai jadi Hot. =)


/bye


Published with Blogger-droid v2.0.4

1 comment:

nemo kaler oren said...

hohho... be the way u r je lah... hg p marah je mamt tu... sibuk jer nk "tukar" org...